duminică, 27 martie 2011

Botoşănenii au petrecut Earth Hour în ploaie

Muzică din Rusia, SUA sau Olanda, demonstraţii de karate la lumina lumânărilor, un recital folk electrizant asigurat de trupa Icarus şi un lanţ uman în ploaie. Acestea au fost coordonatele evenimentului organizat sâmbătă seara în faţa Primăriei Botoşani, în cadrul Campaniei Earth Hour 2011.
Municipiul Botoşani a participat, alături de alte 51 de oraşe din ţară, la această campanile iniţiată de WWF, în scopul responsabilizării românilor cu privire la problematica mediului înconjurător. La nivel local, organizator a fost Primăria Municipiului Botoşani, în parteneriat cu Asociaţiile “B-Right Media”, “Cheia Sol”, “Vis de Artist” şi “Shotokan”.
Peste 200 de botoşăneni au înfruntat frigul şi ploaia şi au renunţat la meciul echipei naţionale de fotbal pentru a se prinde într-un lanţ simbolic  de conştientizare a necesităţii protejării mediului.  Au participat la eveniment 30 de ONG-uri, instituţii publice şi unităţi de învăţământ, precum şi zeci de botoşăneni care confirmaseră prezenţa pe blogul Asociaţiei B-Right Media şi pe Facebook.
Organizaţiile şi persoanele înscrise oficial au primit diplome, realizate cu sprijinul Centrului Europe Direct şi adeverinţe de participare. Din partea Asociaţiilor “B-Right Media”,” Vis de Artist” şi “Cheia Sol”, toate persoanele care au participat la eveniment au primit brăţări fluorescente albastre.
Pe parcursul evenimentului, au fost stinse luminile la clădirile Primăriei, Prefecturii şi Teatrului "Mihai Eminescu". De asemenea, au stins luminile, în urma apelului lansat  de municipalitate, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” şi Direcţia de Taxe şi Impozite. 






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Walgreens Printable Coupons