marți, 15 martie 2011

Spectacol caritabil pentru copiii cu Sindrom Down

Asociaţia „Ne trebuie speranţă” Botoşani şi Fundaţia Star of Hope România, în parteneriat cu Teatrul ‚,Mihai Eminescu”, Asociaţiile B-RIGHT Media şi ,,Vis de Artist” organizează, luni, 21 Martie 2011, începând cu ora 17, în Sala Mare a Teatrului ,,Mihai Eminescu” Botoşani, spectacolul  caritabil Nu trece pe lângă MINE indiferent”, cu ocazia  Zilei Mondiale a Sindromului  DOWN – sărbătorită în fiecare an la 21 Martie.
Scopul evenimentului este de a sărbători persoanele cu sindrom DOWN de ziua lor şi de a sensibiliza comunitatea locală.
Momentele artistice vor fi asigurate de copii din şcoli şi grădiniţe din Botoşani şi Dorohoi, precum şi de membri ai Asociaţiei Vis de Artist, care vor realiza un spectacol de neuitat pentru copii, tineri, adulţi cu sindrom Down şi însoţitorii lor.
Donaţiile obţinute şi suma strânsă din expoziţiile cu vânzare vor intra în contul Asociaţiei „Ne trebuie Speranţă” – organizaţie a părinţilor copiilor cu sindrom Down şi alte dizabilităţi intelectuale, înfiinţată  cu sprijinul Fundaţiei Star of Hope România. Viziunea asociaţiei este: o societate responsabilă faţă de persoanele cu dizabilităţi intelectuale, văzute mai întâi ca fiinţe umane.

Solidaritate prin inimi de liceu 
Luni, 21 martie, ora 14,30, pe Pietonalul Unirii (vis-a-vis  de magazinul Aida), în cadrul proiectului “Reason for hope”, elevii clasei a XI-a H ai Colegiului Naţional “A.T.LAURIAN”  împreună cu alte clase ale liceului, vor realiza inimi umane în semn de solidaritate, iubire, admiraţie şi puterea exemplului personal. Se doreşte cooptarea unui număr cât mai mare de voluntari şi impregnarea acestei zile în memoria comunităţii.

Timbre simbolice pentru conştientizare
Din dorinţa de a promova grija şi respectul faţă de persoanele cu Sindrom Down, Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale Ziua Mondială a Sindromului Down. Marca poştală, cu valoarea nominală de 3 lei, ilustrează, în mod simbolic, necesitatea integrării persoanelor afectate de acest sindrom în normalitate, precum şi recunoaşterea demnităţii şi a drepturilor lor. Începând cu ziua de luni, 14 martie 2011, emisiunea de mărci poştale Ziua Mondială a Sindromului Down, va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din ţară.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Walgreens Printable Coupons