joi, 19 aprilie 2012

Mici, dar cu suflet mare: o pildă de la elevii din Vorniceni


În preajma Sărbătorilor pascale, elevii de la Şcoala nr. 3 Vorniceni au oferit un exemplu de urmat. Îndrumaţi de învățătoarea lor, Marinela Mihai, aceştia au vizitat Centrul de îngrijire și asistență  Dorohoi, care  găzduiește 67 asistați. 
Activitatea umanitară s-a desfăşurat şi cu implicarea învățătoarelor Liliana Jijie și  Magdalena Ștefan şi a elevilor lor,  din clasele a II-a și a IV-a. Un sprijin deosebit a venit şi din partea educatoarei Daniela Aionesei şi a soţului acesteia, Neculai Aionesei.
Atât bătrânii  cât  şi personalul de la Centrul de îngrijire și asistență  Dorohoi  au fost încântaţi de programul artistic prezentat de elevi,  ce a cuprins  cântece religioase, poezii și scenete care vestesc  Învierea Domnului.   La finalul activitătii elevii au oferit felicitări și  pachete cu fructe si dulciuri, pe care le-au primit cu mare bucurie.
Prin bunăvoința părinților elevilor de la clasele a II-a , a III-a A, a IV-a  și a altor persoane de bună -credință s-au strâns si alimente de bază: fasole, făină de grâu, făină de porumb, orez,       zahăr,ulei,ceapă,usturoi, ouă și dulceață.
„Ne-am propus să trezim în sufletul elevilor  sentimente de omenie, respect şi preţuire pentru cei în vârstă și totodată să evidențiem milostenia ca latură educațională . Prin această acţiune caritabila s-a  urmarit revigorarea spiritului civic şi al mentalităţilor comunitare prin promovarea valorilor de solidaritate, generozitate, responsabilizarea elevilor şi a cadrelor didactice prin implicarea în acţiuni de voluntariat”, a declarat Marinela Mihai, coordonatoarea proiectului. „A fost o acţiune din suflet pentru suflet. Le mulțumesc tuturor celor care au răspuns la apelul meu şi lui Dumnezeu pentru că am dus la bun sfârșit această activitate umanitară”, a mai adăugat Marinela Mihai.
Asociaţia B-Right Media, prin Centrul de Voluntariat, va sprijini şi promova în continuare şi necondiţionat  acţiunile umanitare şi de voluntariat realizate la nivelul judeţului.  
Centrul de Voluntariat – unicul existent în prezent la Botoşani - a fost creat printr-un proiect finanţat de Comisia Europeană, prin Programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 1.2., Iniţiative ale tinerilor.

 








2 comentarii:

Anonim spunea...

B-Right media este cel mai tare ONG la ora actuala la evenimente si nu numai! tine-ti-o tot asa!
Razvan

B-RIGHT MEDIA spunea...

Multumim :)

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Walgreens Printable Coupons