duminică, 23 septembrie 2012

Caravana SEV a poposit la Botoșani!


Tinerii botoșăneni care doresc să plece în străinătate prin Serviciul European de Voluntariat (SEV), precum și organizațiile non-guvernamentale care doresc să trimită sau să primească voluntari în sânul lor au avut parte duminică de un eveniment dedicat acestei teme. 
Este vorba despre Caravana SEV, un eveniment inițiat de Centrul Pro Vobis Cluj Napoca și organizat la nivel local de Asociaţiile B-Right Media şi Vis de Artist. Sesiunile de informare le-au clarificat conceptele cheie, în timp ce testimonialele unor voluntari sau reprezentanți ai organizațiilor EVS, prezenți în calitate de persoane-resursă, le-au oferit ocazia de a afla detalii cu privire la stagiile de voluntariat.

În perioada 15 septembrie – 20 octombrie, alte 20 de organizaţii active în promovarea voluntariatului din țară îi pun în mişcare pe cei interesaţi de voluntariat, aducându-i împreună, informându-i şi inspirându-i să devină parte din SEV - Serviciul European de Voluntariat. Peste 400 de tineri şi organizaţii din 20 de judeţe vor avea oportunitatea să facă cunoştinţă cu SEV, să afle răspunsuri la întrebări şi să interacţioneze direct cu voluntari români şi străini, organizaţii gazdă şi de trimitere, persoane resursă de la care pot afla informaţii clare şi prietenoase, prin intermediul a 21 de evenimente derulate succesiv în toată ţara.

Caravana SEV face parte din proiectul MOVE - Mobilitate şi Voluntariat în Europa, derulat de Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat, în parteneriat cu Asociaţia ART Fusion, Bucureşti, şi Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, cu sprinijul financiar al Comisiei Europene prin programul Tineret în Acţiune, linia  Structuri de suport SEV. Proiectul îşi propune promovarea voluntariatului in general si a Serviciul European de Voluntariat (SEV) in special, prin diverse evenimente şi materiale informative.

Ce este SEV?
Serviciul European de Voluntariat sau SEV/EVS este un program al Comisiei Europene, finanţat prin programul Tineret în Acţiune, care stimulezează mobilitatea transnaţională şi implicarea în proiecte de voluntariat a tinerilor. SEV permite tinerilor cu vârste între 18 şi 30 de ani să desfăşoare stagii de voluntariat pentru perioade de câteva săptămâni până la 12 luni în organizaţii dintr-o altă ţară decât ţara de reşedinţă, de regulă ţări din cadrul Uniunii Europene, însă şi alte ţări partenere în acest program. SEV promovează coeziunea socială, solidaritatea şi toleranţa între tinerii europeni, cât şi cetăţenia activă, prin voluntariat. Programul este o oportunitate de dezvoltare personală şi profesională adresată tinerilor europeni; prin intermediul experienţelor de învăţare non-formală pe care le prilejuieşte voluntariatul, aceştia îşi îmbunătăţesc sau dobândesc competenţe care îi ajută să de dezvolte şi să se integreze social. Anual, cîteva mii de tineri europeni, printre care şi români, participă la stagii SEV în Europa!




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Walgreens Printable Coupons