sâmbătă, 12 mai 2012

LET'S DO IT: Ecologizare cu voluntari de gradinita



Asociaţia B-Right Media – Centrul de Voluntariat, în parteneriat cu Asociaţia pentru copii „Il Girotondo” şi Grădiniţa cu acelaşi nume s-au alăturat campaniei „Let’s Do It Romania”. 
36 de voluntari cu vârste cuprinse între 3 şi 61 de ani au participat la acţiunea de ecologizare, zona primită  fiind cea din spatele Cimitirului Pacea – staţia meteo şi izvor. Echipa de voluntari, formată din copii, părinţi şi bunici, a reuşit să strângă 63 de saci cu deşeuri, o mare parte din acestea provenind din zona izvorului. „A fost un început bun care ne-a dat încredere în forţele noastre de a ajuta la curăţarea mediului înconjurător. A fost o lecţie de responsabilitate pentru copiii de grădiniţă, dar şi pentru voluntarii de liceu şi pentru adulţii participanţi, o experienţă pe care ne-am propus să o repetăm cât mai curând. Dorim să le mulţumim şi colegilor noştri de la ADOR şi Estuar, care ne-au ajutat să cărăm o parte din saci până la ieşirea din cimitir”, a declarat Daniela Honciuc, asistent social al Asociaţiei Il Girotondo.   
Participarea la acţiunea „Let’s Do It Romania” a fost posibilă graţie unui parteneriat pe care cele două ONG-uri botoşănene l-au semnat cu Asociaţia Viitorul în Zori, coordonatoarea proiectului la nivel naţional. De asemenea, participarea la acţiuni de ecologizare face parte din programele de voluntariat inclus în activităţile proiectului „Be Right – Centru de Voluntariat la Botoşani”, implementat de Asociaţia B-Right Media, cu finanţare de la Comisia Europeană, prin Programul Tineret în Acţiune.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Walgreens Printable Coupons