miercuri, 23 mai 2012

B-Right Media la Săptămâna Naţională a Voluntariatului

Săptămâna 14-20 mai a fost declarată Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) - un eveniment anual, ajuns la a unsprezecea ediţie, menit să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi voluntari din ţară, pentru a sărbători împreună implicarea, voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii şi pentru a recunoaşte public activitatea voluntarilor. Anul acesta, SNV se desfăşoară sub sloganul “Voluntariatul nu e o poveste. Voluntariatul este de povestit.”








La Botoşani, patru ONG-uri au înscris acţiuni în calendarul oficial naţional. Astfel, SNV a debutat cu campania „Îţi stă bine voluntar”, organizată de Asociaţia sportivă Generaţia Pro, în parteneriat cu Grupul Şcolar Demostene Botez Truşeşti şi a continuat cu un workshop de comunicare, organizat de Asociaţia B-Right Media – Centrul de Voluntariat, în care s-au pus bazele conţinutului Ghidului Voluntarului Botoşănean şi al site-ului voluntarilor din judeţ. De asemenea, a fost organizată o vizită a copiilor de la Grădiniţa socială „Il Girotondo” la Pensiunea „Cai de vis”, printr-un parteneriat cu Centrul de Voluntariat B-Right Media.
A urmat, joi după amiază, „Parada Voluntarilor Botoşăneni”, organizată de B-Right Media, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Primăria Municipiului Botoşani, cu participarea Fundaţiei Tineri pentru Tineri, a Asociaţiei Culturale „Vis de Artist”, a Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor ADOR, a Asociaţiei pentru copii „Il Girotondo” şi  a Centrului Europe Direct. Circa 60 de voluntari au mărşăluit pe traseul Centrul Vechi (clădirea ONG-Pietonalul Bancar-Muzeu –Pietonalul Unirii-Parcul „M.Eminescu”), promovând identitatea vizuală a organizaţiilor şi activităţile de voluntariat desfăşurate printr-un „flashmob freeze”. La aceasta acţiune a participat şi voluntarul EVS din Turcia care desfăşoară un stagiu de şase luni la Asociaţia Renaşterea Botoşăneană.
Vineri, o echipă de voluntari de la Asociaţia B-Right Media s-a deplasat la Vorniceni, unde a predat cărţile donate de botoşănenei, pentru copiii săraci, în cadrul campaniei de la Botosani Shopping Center. 
SNV a continuat la Botoşani, în data de 20 mai, cu un spectacol  la Casa Armatei, în organizarea Asociaţiei Culturale „Vis de Artist” în cadrul proiectului „Comunică prin artă implicându-te!” şi s-a încheiat cu sesiunea de lecturi urbane „Cartea de la bunici la nepoţi”, organizată în Parcul Avramescu, de Asociaţia Medo.
Peste 170 de organizaţii, instituţii şi grupuri de iniţiativă din 34 de judeţe ale ţării şi din capitală organizează în această săptămână, concomitent, peste 435 de activităţi diverse de voluntariat şi evenimente cu, pentru sau despre voluntari, pentru a marca Săptămâna Naţională a Voluntariatului.

GALERII FOTO

Workshop comunicare: 

Parada Voluntarilor Botosaneni

Cartile donate au ajuns la Vorniceni

Comunica prin Arta, implicandu-te (Vis de Artist)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Walgreens Printable Coupons