miercuri, 7 decembrie 2011

Eminescu este Lider European!


Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” va reprezenta judeţul la concursul „Lider European”, organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.
Programul Lider European se adresează elevilor din clasele a XI-a din cadrul a 16 licee selectate din oraşele Bucureşti, Iaşi, Botoşani, Cluj, Făgăraş, Constanţa, Timişoara, Arad. Din fiecare oraş au fost selectate câte 2 licee care s-au înscrie în competiţia proiectelor. În faza locală a concursului, juriul a fost format din reprezentanţi ai Centrului Europe Direct, Asociaţiilor B-Right Media şi Adrian Enache, precum şi de scriitori şi jurnalişti locali.
Proiectul care va reprezenta Botoşaniul în etapa următoare a concursului se numeşte PRO(T)EU şi  îşi propune, ca printr-o serie de subproiecte, să crească potenţialul competitiv al individului prin colaborare şi implicare. Este un proiect-umbrelă care urmăreşte, între altele, creşterea numărului de voluntari şi a gradului de implicare activă a elevilor şi autocoordonare eficientă, indiferent de clasă, în activităţi extraşcolare cu impact controlat în care să fie implicaţi beneficiari cât mai diverşi din comunitatea locală
O echipă formată din patru elevi ai colegiului a reuşit să convingă juriul, atât prin proiectul scris cât şi prin prezentarea sa, fiind răsplătită cu o medie de 8,3 puncte ce i-au asigurat accederea în etapa următoare a concursului.
La rândul lor, „rivalii” de la Colegiul A.T.Laurian au prezentat proiectul „Peer to peer education” (“Educaţia de la egal la egal”). Din cauză că nu a fost respectat termenul limită de depunere, proiectul a fost supus atenţiei juriului doar în afara concursului.
În fază naţională a competiţiei, primele trei proiecte câştigătoare care demonstrează că au realizat activităţi viabile şi că au implicat un număr adecvat de voluntari, vor primi 500 Euro finanţare din partea Reprezentanţei Comisiei Europene în România pentru a fi continuate sau extinse. Vor fi oferite şi cinci menţiuni în valoare de maximum 100 Euro, în cărţi şi alte materiale educaţionale, pentru celelalte proiecte calificate la faza naţională.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Walgreens Printable Coupons