sâmbătă, 2 aprilie 2011

Sute de kilograme de hrană pentru câini adunate în parcare la Kaufland

Acţiune inedită sâmbătă în parcarea hipermarketului Kaufland. Asociaţia ADOR de protecţie a animalelor a iniţiat o colectă publică pentru câinii aflaţi la padocurile municipalităţii. După o campanie desfăşurată timp de câteva săptămâni în mass-media locală şi pliante împărţite chiar în ziua desfăşurării evenimentului, o mulţime de botoşăneni au dat curs invitaţiei şi au donat mâncare pentru maidanezi. 
Astfel, la amiază, după numai aproximativ patru ore de la demararea manifestării, deja se strânseseră în jur de 200 kilograme de alimente, de la saci şi conserve până la salam special pentru căţei. Unii botoşăneni mişcaţi de iniţiativă au donat chiar şi bani, colectându-se în patru ore 170 de lei. „Facem vizite regulate la padocuri. Suntem opt membri mai activi care de două luni ducem hrană acolo din contribuţiile noastre”, ne-a declarat Lidia Nistor, membru ADOR. Medic veterinar de profesie, ea a mai menţionat că acţiuni similare s-au derulat şi în alte judeţe şi că se doreşte şi permanentizarea lor şi la Botoşani. „Vrem să îi facem pe botoşăneni să înţeleagă că, dacă vor să ajute într-un fel, o pot face prin intermediul nostru”, a afirmat reprezentantul ADOR.Asociaţia, care este condusă de Dana Andrişan, fiinţează din 2006, însă a devenit mai activă de aproximativ două luni, după schimbarea echipei de conducere. Ea este ajutată şi de americanca Deborah Buckley de la Corpul Păcii România. Strângerea de hrană pentru cei aproximativ 200 de câini vagabonzi de la padocuri va continua şi duminică de la 8:00 la 20:00. În planurile de viitor se înscrie şi o sterilizare gratuită a maidanezilor.
Asociatia B-Right Media şi Botoşăneanul sunt parteneri media ai campaniei.





2 comentarii:

Anonim spunea...

Trebuie mai multe actiuni...bine ca au inceput si la noi astfel de initiative.

B-RIGHT MEDIA spunea...

E un inceput bun, asta conteaza cel mai mult . Ii felicitam pe colegii nostri de la ADOR pentru aceasta campanie si ii asiguram de sprijinul nostru si in cadrul proiectelor urmatoare.

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Walgreens Printable Coupons