marți, 27 septembrie 2011

Concurs de proiecte europene pentru liceeni


Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Ministerul Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului, prin intermediul Chelgate România, au lansat astăzi la Botoşani Programul Lider European. 
Acest program are rolul de a forma abilităţile de leadership în rândul elevilor şi de a le pune în valoare în contextul unor activităţi legate de valorile şi subiectele europene.  
Programul Lider European se adresează elevilor din clasele a XI-a din cadrul a 16 licee din Bucureşti, Iaşi, Botoşani, Cluj, Făgăraş, Constanţa, Timişoara, Arad. Din Botoşani au fost selectate două licee care vor participa la program - Colegiile Naţionale A.T.Laurian şi Mihai Eminescu. 
Activităţile vor implica şi o componentă practică, ce va consta într-un concurs de proiecte gândite şi realizate de echipele de elevi. Concursul va avea două etape de desfăşurare. Prima va fi derulată la nivel local, în perioada 26 septembrie – 15 noiembrie 2011 şi va presupune argumentarea proiectelor în faţa unui juriu local, format din reprezentanţi ai: Asociaţiei B-Right Media, Centrului Europe Direct, Asociatiei Culturale Adrian Enache si cotidianului Monitorul de Botoşani. 
Echipa proiectului câştigător va fi invitată la faza naţională, ce va avea loc în perioada 15 noiembrie – 7 decembrie 2011, la Bucureşti, unde proiectele vor fi din nou susţinute în faţa unui juriu. 
Primele trei proiecte câştigătoare la faza naţională vor primi 500 Euro finanţare din partea Reprezentanţei Comisiei Europene în România pentru a fi continuate sau extinse. Vor fi oferite şi cinci menţiuni în valoare de maximum 100 Euro, în cărţi şi alte materiale educaţionale, pentru celelalte proiecte calificate la faza naţională.
“Proiectele vor fi analizate în baza unui regulament şi a unor criterii care includ: măsura în care proiectele stimulează iniţiativa, modul în care acestea promovează leadershipul, abilitatea de a mobiliza echipe şi grupuri de oameni care acţionează împreună pentru reuşita proiectului, modul în care se asigură sustenabilitatea proiectului”, a declaratMirela Mustaţă (foto), Consultant Comunicare Strategică Chelgate România, în cadrul prezentărilor susţinute la liceele botoşănene cuprinse în program.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Walgreens Printable Coupons