vineri, 3 decembrie 2010

B-RIGHT MEDIA – partener la Funda Umană antiSIDA

Asociaţia B-RIGHT MEDIA a participat, joi, în Piaţa Unirii din Iaşi, la a cincea ediţie a evenimentului „Funda umană - simbol al solidarităţii cu persoanele infectate cu HIV”, organizată de Fundaţia “Alături de Voi” pentru marcarea Zilei mondiale de luptă antiSIDA.
Reprezentanţii B-RIGHT MEDIA au înfruntat vremea foarte rece, alături de ceilalţi 140 de parteneri din judetele Iaşi, Suceava, Vaslui, Neamţ, Galaţi, din Bucuresti şi Republica Moldova şi de alte 2.500 de persoane care au adus în inima Iaşului mesajul lor de solidaritate. Invitaţi la eveniment au fost: prof. dr. Adrian Streinu Cercel, preot Sebastian Teacu – reprezentant al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, prof.dr. Carmen Dorobăţ – director al Spitalului de boli infecţioase „Sfînta Paraschieva” Iaşi şi Iulian Petre – director executiv UNOPA, Adrian Pruteanu – director agenţie Raiffeisen Bank.

Fundă transfrontalieră

Noutatea evenimentului din acest an o constituie prezenţa a 60 de tineri din Republica Moldova, o parte dintre ei interpretând un scurt spectacol de pantomimă în care se exprimau împotriva discriminării şi lipsei tratamentului pentru persoanele cu HIV. Momentul de reculegere, lansarea baloanelor precum şi aprinderea lumânărilor la quilt-uri, toate au fost dedicate celor care din păcate nu mai sunt printre noi.

Bolnavi lăsaţi fără tratament

 „În urma acestui eveniment rămâne mulţumirea de a fi fost martorii unui act de solidaritate cu cauza persoanelor cu HIV, dar şi frustrarea că în acest moment persoanele infectate HIV sunt lăsate de reprezentanţii Statului român să moară, dat fiind faptul că de ceva timp nu mai există în spitale tratamentul specific. Constatăm astfel diferenţa de atitudine: comunitatea este solidară cu cei cu HIV, iar autorităţile le iau dreptul la viaţă!”, a declarat Angela Achiţei, preşedinte ADV România.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Walgreens Printable Coupons