sâmbătă, 25 februarie 2012

MediaTINerii si-au primit certificatele Youthpass


Asociaţia B-Right Media a organizat vineri, 24 februarie 2011, la Muzeul Judeţean Botoşani, conferinţa de închidere a proiectului „MediaTIN – Iniţierea tinerilor în presă”.
Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Consiliul Judeţean al Elevilor, începând cu data de 1 mai 2011 şi se va finaliza la 1 martie 2012. Bugetul a fost asigurat de Comisia Europeană, prin Programul Tineret în Acţiune (5.550 de euro) şi Asociaţia B-Right Media (516 euro).
Scopul proiectului a fost participarea directă a tinerilor la activități proiectate de ei înșişi, în care ei joacă rolurile principale, pentru a dezvolta inițiativă, spiritul antreprenorial şi creativitatea.
În cadrul proiectului a fost organizată o şcoală informală de presă, la care au participat 21 tineri. Aceştia au urmat un training nonformal de 32 de ore în cadrul căruia au fost iniţiaţi în jurnalism şi în relaţii publice. După încheierea training-ului, tinerii au participat activ la elaborarea unui ziar de ştiri pozitive, în versiune tipărită dar şi online, având ocazia să culeagă, să redacteze şi să editeze ştiri, să realizeze fotografii de presă şi să tehnoredacteze materialele. În cadrul proiectului au fost editate şi distribuite şase ediţii ale ziarului cu ştiri pozitive, cu, despre şi pentru tineri, conceput de membrii grupului ţintă, cu ajutorul echipei de proiect.
În aceeaşi zi, Asociaţia B-Right Media a organizat spectacolul „Tineri pentru tineri, în care tinerii participanţi la proiect au primit certificatele Youthpass. Spectacolul a prilejuit diseminarea rezultatelor proiectului. De asemenea, au fost distribuite ziarele realizate de tineri, aceştia având ocazia să vorbească despre experienţa nonformală de învăţare. Noile competenţe, cunoştinţe şi abilităţi dobândite au fost recunoscute prin certificate Youthpass, pe care tinerii le-au primit în cadru festiv.  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Walgreens Printable Coupons