duminică, 20 noiembrie 2011

3 calculatoare pentru Centrul de Voluntariat Botoşani


Asociaţia B-Right Media a câştigat proiectul "VolunTIC- TIC pentru Centrul de Voluntariat", prin care a solicitat echiparea cu 3 calculatoare în cadrul programului ASSOCLIC, derulat de Asociaţia Ateliere fără Frontiere. 
Devenit tradiţie, proiectul-concurs ASSOCLIC  şi-a deschis încă o dată porţile pentru structurile care vor să dezvolte proiecte de educaţie, formare şi integrare a beneficiarilor lor. 15 octombrie a fost ultima zi de primire a dosarelor de candidatură. Au fost depuse nu mai puţin de 299 de aplicaţii 144 de asociaţii şi fundaţii, 93 de şcoli, licee şi grădiniţe şi 25 de instituţii de stat şi-au exprimat dorinta de a primi calculatoare recondiţionate în atelierul de inserţie socio-profesională al Asociaţiei Ateliere fără Frontiere, unde colectează echipamente IT&C uzate, se reciclează sau se recondiţionează, angajând astfel persoane aflate în dificultate.
În data de 15 noiembrie, un juriu format din organizaţii şi companii partenere s-a reunit pentru a puncta fiecare proiect în parte şi a decide către cine vor merge cele 510 calculatoare complet echipate disponibile în program. Ţinând cont de diferenţa foarte mare între cele peste 2000 de calculatoare solicitate şi cele disponibile, selecţia proiectelor a fost foarte strictă, urmând criterii precum impactul social şi local, impactul educativ, impactul economic şi profesional dar şi perenitatea proiectului.
După centralizarea jurizărilor, 98 de proiecte au fost laureate, patru dintre ele fiind din judeţul Botoşani. Astfel, Asociaţia B-Right Media a obţinut 3 calculatoare cu ajutorul cărora va echipa Centrul de Voluntariat prin proiectul “VolunTIC – TIC pentru Centrul de Voluntariat Botoşani”. Acesta este un proiect complementar iniţiativei "B-Right Centru de Voluntariat la Botoşani", finanţată de Comisia Europeană, prin Programul Tineret în Acţiune. Calculatoarele vor permite o mai bună comunicare între membrii echipei şi voluntarii recrutaţi, precum şi o actualizare permanentă a platformei online, aflată în prezent în construcţie.
Ceilalţi laureaţi din Botoşani sunt: Asociaţiile “Ne Trebuie Speranţă” şi Asociaţia Cultural-Sportivă Trei Generaţii Flămânzi”, cu 3, respectiv 6 calculatoare şi Şcoala nr. 7 “Octav Băncilă”, care a obţinut 4 caculatoare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Walgreens Printable Coupons